Lauantai-illan päättää illallinen Södra Vikenin laiturilla, joka tarjoaa mielettömän miljöön ulkona syömiselle.
Hassua kyllä, paikka ei ole mikään tammisaarelaisten vakiopiknikpaikka. Itse asiassa olisi hauskaa, jos laiturilla syömisestä sukeutuisi sosiaalinen happening, jossa paikalliset ja matkailijat kohtaisivat, ja kenties muutama paikallinen ravintolakin olisi mukana.
Tällä kertaa menu sisälsi Caesar-salaattia kanalla, joka oli maustettu Dijonsinapilla ja hunajalla. Laituri-illallisen viimeisteli mansikat, joille seuraa tekivät murretut kaurakeksit sekä sitruunarahka kevennettynä maustamattomalla jukurtilla. Salaatti tarjoiltiin vanhoilta englantilaisilta posliinilautasilta, ja mansikat Nanny Stillin Grapponia-maljoista.
Ihana piknik! Tyyliä sitä olla pitää laiturillakin!
VastaaPoistaNiinpä! Kattaus on puoli ruokaa, sanotaan. Olen jo suunnittelut, että kesäkauden päättää elokuussa laituri-illallinen kynttilän valossa.
VastaaPoista