Sitä sitten ollaan todennäköisesti tyhjin vatsoin ensi kesänä. Muutama kuukausi takaperin parahdin, että suosikkiravintolani on talviunilla koko talven. Todellisuus oli vielä hurjempi. Kaupungilla puhutaan, että cafe Ada ei avaa enää oviansa ollenkaan. Se oli sitten sen lorun loppu.
Ei enää kuohuviinilasillista terassilla, ei enää illallista takkatulen lämmössä, ei mitään.
Missä täällä sitten syödään? Kotona vai?
Kuulemma kaupunkiin on avautumassa uusi ravintola, mutta sen sijainti on talviravintolan, ei kesäravintolan. En oikein näe itseäni siellä istumassa kesäiltana.
Jos tämä Adan sulkeminen onkin vain jokin halpamainen kaupungilla leviävä juoru, korjaan väärän tiedon iloiten ja lupaan käydä Adassa kerran kahdessa viikossa touko-elokuun aikana. Oikaisupyynnöt voi osoittaa sähköpostiini.
ps. Jotta Tammisaaren ravintolatarjonnasta piirtyy aivan tarkka kuva, on varmaan hyvä mainita, että kesäravintola Knipanin vuokraajaehdokkaita ei ole ollut tungokseen asti, paikallislehti on raportoinut. Voidaanko kuka ties puhua, että Tammisaari on ajautunut kriisikunnaksi mitä ravintolatarjontaan tulee?
Oh, mitä herkkuja tuossa onkaan...
VastaaPoistaHuhu Cafe Adasta on kyllä masentava; on ollut tosi viihtyisä paikka kaikin tavoin.
Mihinkäs tämä talviravintola on tulossa?
Pitäisiköhän tilata Tammisaaren/Raaseporin paikallislehti... mikäs se oikein on nimeltään?
Kävin tänään mukavan keskustelun (ravintola ystävien kannalta)erään tunnetun tammisaarelaisen kanssa ja sain häneltä tiedon että huhu Cafe Adasta on juuri sitä, juoruilua..mutta kuulema kesäkausi Adassa avataan vasta kesäkussa, elikä pitkä odotus edessä vielä.
VastaaPoistaToiseksi Sippanin tiloihin avataan taas ruokapaikka ja se avaa ovenssa jo huhtikuusa. :) (en tiedä jos tämä on sama talviravintola jota ajattelit?)
Eli toivoa on :)
No mutta, tämäpä hauska uutinen! Hauska sen kannalta, että olisi fantastinen uutinen, että Ada jatkaa. Ravintolan sijainti on ihan mahtava, ihan ykkönen.
VastaaPoistaKun tässä Adasta puhutaan, esitän toiveen sen ravintoloitsijoille, että paikka freesaisi aavistuksen konseptiaan rennommaksi. Se, että iltaisin paikka olisi kaupungin parhain a la carte -henkinen ravintola, ei minusta estä sitä, että päivisin se olisi kaupungin trendikkäin lounaspaikka, jossa tarjoltaisiin mutkatonta, korkealuokkaista ruokaa lounashintaan.
Joskus minua aaavistuksen ihmetyttää tämän kaupungin ravintoloissa se, että näemmä kaikilla on unohtunut yksi keskeinen tosiasia: Tammisaari ei ole Helsingissä. Minusta on outoa ja kyseenalaista repiä samoja hintoja täällä kuin Helsingissä.
Jos katsotaan Carl de mumman hintoja, näkee heti, että ollaan pikkukaupungissa. Hintataso on ihan eri kuin jossain Cafe Esplanadissa, vaikka tuotteet ovat takuulla ihan yhtä laadukkaita. Mutta kun mennään tammisaarelaisravintolaan, hinnat huitelevat aivan samalla tasolla kuin Helsingissä, vaikka täällä vuokrataso on takuulla paljon, paljon alhaisempi.
Joskus ahneus tympii... Varsinkin tänään, kun juuri ihastelin viikonlopun ajan Tallinnan mieletöntä ravintolatarjontaa ja alhaista hintatasoa! :)
Se, joka väittää, että esim Adan hinnat olisivat olleet Helsingin tasoa, ei ole koskaan syönytkään Helsingissä, ainakaan Adan tasoisessa paikassa!
PoistaJa sinulle, joka ihmettelet 'uuden' ravintolan paikkaa, niin ei kai sillä sijainnilla niin väliä ole. Ruoka ja palveluhan ne ovat ne ravintolan tärkeimmät menestystekijät. Et ehkä ole tietoinen, että Adan poispotkitut työntekijät ovat uuden ravintolahankkeen takana. Toivoa siis on jatkossakin saada herkkuruokaa Tammisaaressa...
Öhöm. Nyt lienee puolustuksen puheenvuoro. On tullut syötyä Helsingissä ihan tavan kanssa, ja niin kauan kun Adalla ei ole Michelin-tähtiä, on laatuakin tullut Helsingissä koettua, jos nyt mittarina pidetään ylipäätään tähtiä.
VastaaPoistaVisuaalisena ihmisenä arvostan sitä, että ravintolan pöydästä avautuu jokin muu maisema kuin asfalttikenttä, vaikka toki Tammisaaren tori onkin yksi suosikkikohteistani. Tyhjänä se vain on melko karu. Siksi liputan puutarhan ja merenrannan puolesta kesälauantai-iltana, Sippanin terassilla kun istutaan kuin tarjottimella keskellä aavaa asfalttia.
Yhtä kaikki, kaikkea hyvää uusille yrittäjille. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten homma lähtee pyörimään. Ja sanomattakin on selvää - tämäkin paikka on testattava! :)
No sitten vielä vähemmän ymmärrän väitettäsi, että Adan hinnat ja Helsingin gourmet-ravintoloiden hinnat ovat samat. Helsingissähän maksaa perusmättö saman kuin Adassa kunnon ruoka.
PoistaJa olen samaa mieltä siitä, että Adan sijainti on loistava. Sitäkin suurempi vahinko, että omistajat päättivät sulkea ravintolan...
Kiitos Kata, että informoit aina aika ajoin Tammisaaren asioista. Itselläni on huone ja keittiö vanhassa kaupungissa ja tulen sinne täältä pääkaupunkiseudulta aina kun ehdin ja pääsen. Kesää odotellessa :-)
VastaaPoista