lauantai 19. helmikuuta 2011

Riihimäen lasi & keräilyn vimma

Tamara Aladinin Koralli-maljakko vuodelta 1975. Pyörittäen puhallettua opaalilasia, jossa käytetty vihreää lasijauhetta.


Tamara Aladinin Sirkka-maljakko vuodelta 1976. Pyörittäen puhallettua lasia. Maljakkokokoelmani uusin tulokas on juuri sitä värimaailmaa, josta juuri nyt olen erityisen kiinnostunut.

Olin nähnyt tämän taidelasisokerikon ja sarjan kermakon Riihimäen Lasin 100-vuotisjuhlakirjassa. Sitten näin sattumalta ne myynnissä kirpparilla. Ikäväkseni minulla sytytti vasta myöhemmin kotona, miksi lasiesineet olivat niin tuttuja, ja sarjan kermakko oli jo myyty, kun palasin ostamaan ne itselleni. Uskoisin, että edustaa Riihimäen vanhempaa tuotantoa.
Myös tämä Tamara Aladinin koristepullo vuodelta 1959 meinasi jäädä minulta huomaamatta. Jälleen lähdeteos ohjasi minut ostoksille. Olen varma, että tämä on löytö, nimittäin myyjällä ei ollut aavistustakaan, mistä pullosta oli kyse.

Tamara Aladinin Carmen-kynttilänjalka. Puoliautomaatilla puhallettua lasia vuodelta 1971. Esine edustaa kokoelmassani sellaista "ostetaan pois kuljeskelemasta, kun halvalla sai". Mielestäni ei erityisen kiinnostava esine.
Oletettavasti Tamara Aladinin suunnittelema maljakko. Väri on kaunis vihreä.
Tamara Aladinin Rulla vuodelta 1972. Pyörittäen puhallettua lasia.
Erkkitapio Siiroisen Lasiset-sarjan esineitä 36 vuoden takaa. Hauska umpinainen korva tekee sarjasta erikoisen.

Erkkitapio Siiroisen Kasperi-kynttilänjalka 1970-luvun alusta. En varsinaisesti pidä esinettä erityisen kauniina, mutta erikoinen se ainakin on.


Lähde: Riihimäen lasin 100-vuotiskirja (Suomen lasimuseo).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti