maanantai 16. elokuuta 2010

Hento herkku

Kesäkurpitsamaa kukkii niin, että voin valmistaa ricottajuustolla ja mintulla täytettyjä kesäkurpitsankukkia. Mutta luonto naruttaa minua.

Se, mikä vielä päivällä oli kesäkurpitsamaan komein kukka, on päivän kääntyessä mailleen enää vain varjo. Puuhaan olisi pitänyt ryhtyä auringon paistaessa korkealta, järkeilen.

Täytettäväksi sopivat kukat ovat kuulemma hedekukkia, mutta minun ei auta valita, vaan poimin kaikki kokonsa puolesta sopivat kukat.

Silppuan ricotan sekaan ruukullisen minttua ja maustan täytteen suolalla ja pippurilla. Mukaan voi ripsottaa sitruunanmehua.

Täytän varovasti putsatut kukat ja kastan ne paksuhkoon frittitaikinaan. Sitten vain kuumaan öljyyn paistumaan, ja tämä hento herkku on valmis syötäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti