sunnuntai 1. elokuuta 2010

Hey Mambo! Mambo Italiano!

Juuri ennen kuin kesä kääntyy elokuulle joukko ystäviä kokoontuu yhteen. Kesätalo on puettu parhaimpiinsa; tuolin selkämyksiä koristavat lehti ja puutarhasta noukittu pieni omena. Puutarhassa ei juurikaan ole enää luonnonkukkia, siksi omenat ja lehdet saavat antaa ilmettä myös tyhjille mehupulloille, jotka on sijoitettu riviin pöytiin.

Puutarhateema näkyy Sandersonin ja Designer's Guildin (kuvassa) pöytäliinoissa, joiden helmojen pysymisen alhaalla varmistavat itse tehdyt kivipainot.

Kivien ympärille on pyöritetty ohutta, taipuisaa rautalankaa, joka on viimeistelty helmillä. Painot osoittautuvat tuikitarpeellisiksi puuskittaiseksi yltyvässä tuulessa.

Illan ohjelmassa on luvassa menneiden vuosikymmenten hittejä ja tietysti hyvää ruokaa.

Mambo Italiano soitettuna vanhalta levyltä lähes yhtä vanhalla levysoittimella nostaa tunnelmaa pimenevässä illassa.

Illan aikana nautitaan esimerkiksi Marlow & Sons -ravintolan porkkanasalaattia, jossa porkkanoille seuraa tekevät punakaali ja paahdetut mantelit. Grillissä kohtaavat bratwurstit, juustonakit ja ryynimakkarat.

Aterian päättää vadelma-ricottapiirakka sekä mustikkamuru vaniljakastikkeella.  Näistä jälkimmäinen osoittautuu kaikista herkullisimmaksi. Mustikka ja taikinamuruset ovat lyömätön yhdistelmä, ja niin on tälläkin kertaa.

Illan pimentyessä kesätalon muurille sytytetään vanhoihin kurkkupurkkeihin kynttilät. Omenapuissa tuikkii joukko pikkulyhtyjä.

A girl went back to Napoli, because she missed the scenery, the native dances and the charming songs... (Mambo Italiano)

2 kommenttia:

  1. Varmasti tosi kaunista ja tunnelmallista ja ilta oli kuulemma muutenkin erittäin onnistunut. Siihenhän tarvitaan hyvät suunnittelijat ja hyvät kokit ja ennen kaikkea hyvät ystävät!

    VastaaPoista
  2. Ja hyvät naapurit, voidaan lisätä listaan!

    VastaaPoista