keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kalaa, kaappeja, kippoja ja kuppeja Vaasassa

Vietin Vaasassa yhden ohjelmantäyteisen, hauskan päivän. Isäntäpari oli keksinyt vieraalleen monen moista elämystä, kun kiersimme päivän mittaan kaupungin kulinaarisia ja sisustuksellisia helmiä.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin Raippaluodon sillan kupeessa kalasavustamolla. Kyllä -tuoretta ja hyvää oli! Paluumatkalla puhuimme, miten arjessa tuppaa unohtumaan, että kalaa pitäisi syödä joka viikko. Sen ei luulisi olevan kovin vaikeaa, kun kerran merenrannalla asutaan. Jostain syystä ainakin itse syön liian harvoin kalaa.

Raippaluodosta tullessamme käännyimme ennen Vaasaa Jungsundiin, jossa meitä odotti täydellisen hurmaava pihapiiri: Quriosa Interiörin pihapuoti.

Oih, niinhän siinä kävi, että auton takaboksia piti alkaa mittailla mielessä, sillä yhden kaapin kohdalla koin rakkautta ensi silmäyksellä. Nyt tämä punainen kaappi odottaa jo pääsyä uuteen kotiin punaisesta maalista riisuttuna. Silmäiltyäni kaapin kuntoa päätin maalata sen uudestaan. Tästä rapsutus-maalausurakasta enemmän toisella kertaa.

Quriosa toimii sekä netissä että pari kertaa viikossa pihapuodissa. Aika harvoin mikään enää sykähdyttää, mutta tämä pihapuoti, sateesta huolimatta, sykähdytti.

Paikka on aivan ihana! Uusi ja vanha tavara, jota puodissa oli sulassa sovussa, houkuttaa monen sisustussuuntauksen ihmisiä. Suosittelen lämpimästi varsinkin poikkeamista Jungsundin myymälään. Sinne kannattaa lähteä vaikka vähän kauempaakin.






















Vaasan kauppahallissa sijaitseva bistro, A.W. Stenfors on kuuluisa klubileivistään. Lounaspaikaksi se valikoitui itseoikeutetusti. Kana-vuohenjuustoleivän viimeisteli persiljaöljy.



Kun klubileipä oli nautittu, siirryimme vain muutaman metrin päähän Konditori Wasaan, jossa lounas viimeisteltiin kahvilla ja baagelsilla. Kätevää!

Tammisaaressakin ollaan hyvän ruuan äärellä ensi viikonloppuna, 13. elokuuta, jolloin luomutila Mörby viettää 20-vuotispäiväänsä. Päivän ohjelma löytyy heidän nettisivuiltaan, kun painaa kohtaa "joulumarkkinat". Kyllä, nimenomaan joulumarkkinat!

morby.fi
quriosa.fi
vaasankauppahalli.fi
stenfors.fi
wasakonditori.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti