keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tie vie Tammisaaren torille


Tammisaaressa kesälomalaisen aika kuluu missäpä muuallakaan kuin torilla.

Keskiviikkoisin on tavallinen aamutori, joka on toki maustettu kesäaikaan kuuluvalla extralla: rutkasti parveilevia ihmisiä, yllättäviä kauppiaita (kuten minkkistoolien ja vanhojen merkkilaukkujen myyjä, kuten tänään) ja runsaasti tuoreita vihanneksia!

Torstaisin on iltatorin vuoro. Silloin päämääränä voi olla vaikkapa vohvelit kahvin kera tai satunnaisten kirpparimyyjien tavaroiden katsastaminen. Iltatorit ovat minusta jääneet joka vuosi melko valjuiksi tapahtumiksi (mutta se voi johtua siitä, että vertaan Tammisaaren iltatoria Salon vastaavaan. Salon iltatori on käsite). Tammisaaren iltatori pitää vain asettaa toiseen luokkaan. Nämä kinkerit ovat sellaiset, joihin kannattaa tulla, jos on jo valmiiksi lähistöllä. Monen sadan ajokilometrin päästä jos tulee, kannattaa panostaa keskiviikkoon tai lauantaihin.

Sillä lauantai on Tammisaaren torilla ykköspäivä. Silloin täällä on sinun lisäksi kaikki muutkin. Koriin poimitaan tuoretta kalaa, kasviksia ja marjoja sekä sekalaista vanhaa tavaraa, kirjoja, koruja, kippoja, kuppeja, mitä milloinkin.

Keskiviikkotori noin klo 6-13
Torstaitori noin klo 16-19 (vain kesäaikaan)
Lauantaitori noin klo 6-13

Muita toreja lähiseudulla.

3 kommenttia:

  1. Olemme muutamana vuonna käyneet kesällä Tammisaaressa ensin aamutorilla ja sitten Hangossa iltatorilla... En muista, että olisiko ollut keskiviikko tai lauantai..? Eikös Hangossa ole sellainen iso kirppisiltatori Itäsatamassa keskiviikkoisin?
    Harmi, jos keskiviikon aamutori Tammisaaressa on hiipunut; se oli mukava yhdistelmä täältä kaukaa tullessa. :)

    Kiitos blogistasi, on todella mielenkiintoista täällä lueskella talvisinkin ja haaveilla kesästä ja käynnistä - tai parhaassa tapauksessa käynneistä siellä.

    VastaaPoista
  2. No niin, nyt luinkin tarkempaan... se olikin torstain iltatori, josta sanoit, että on jäänyt hieman valjuksi...
    Eli ilmeisesti keskiviikon aamutorilla voi yllättyä positiivisesti noin niinkuin kirpputori mielessäkin!?

    Toivoo
    kirppisfani

    VastaaPoista
  3. Juu, keskiviikkoisinkin, varsinkin heinäkuussa, on paljon myyjiä ja myös vanhaa tavaraa. Jos haluaa oikein "toreilla", kannattaa ensin tulla keskiviikkona Tammisaaren aamutorille ja sitten samana päivänä Hangon iltatorille.

    VastaaPoista