lauantai 11. joulukuuta 2010

Tammisaaren joulumarkkinat

Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinat nauttivat tänä jouluna jouluisesta pikkupakkasesta ja hiljakseen taivaalta laskeutuvista lumihiutaleista. Nyt ei ainakaan ole säästä kiinni, etteikö pääsisi jouluiseen tunnelmaan. Käynnistin aamun käynnillä joulumarkkinoilla. Melkoisen täydellinen aloitus päivälle, on sanottava!

Tänä vuonna nostaisin joulumarkkinoilta ylitse muiden löydöiksi:
 - Pohjalaisen West Chark -tuottajan hirvimakkara. Tätä ei voi ohittaa, makkaraa myydään sekä kotiin että paistettuna heti syötäväksi. Hirvimakkara oli nimittäin hirvittävän hyvää! Jopa niin hyvää, että taidan olla makkarajonossa myös huomenna. Heidän makkarapisteensä sijaitsee kävelykadulla kaupungintaloa vastapäätä.

- Snappertunalaisen kalastajan Ove Lindqvistin aina yhtä hyvät kalatuotteet. Hän on markkinoilla kahden kalavaunun voimin. Yksi vaunu on kävelykadulla ja toinen torilla.
- Ahvenanmaalaisen Peders Applagårdin glögi.
- Eestiläisen valmistajan makkarat, erityisesti kuivattu villisikamakkara houkutti minua. Kaverin myyntipiste on torilla kaupungintaloa vastapäätä Kustaa Vaasan kadun varrella lähellä edellä mainittua Peders Applagårdin kojua.
 Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinat 11.-12.12.10
Plussaa:
+ Jouluinen sää
+ Runsas ja mielenkiintoinen ruokatarjonta
+ Tunnelmallinen miljöö
+ Paljon käsityöläisten tuotteita
+ Mahdollisuus tunnelmoida käynnillä Vanhassa kaupungissa

Miinusta:
- Ei elämyksiä kaikille aisteille; musiikki ja tuoksut puuttuvat
- Myyjien joukkoon on otettu myös muutama niin sanottu krääsäkauppias. Made in Asia -henkiset tuotteet pilaavat vanhanajan joulumarkkinoiden mielikuvaa.

Joulumarkkinat tänään 11.12.10 ja huomenna 12.12.10 Tammisaaren Raatihuoneen torilla klo 10-16. Tule sunnuntaina ajoissa, iltapäivällä alkaa monella myyjällä olla lähdöntunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti