lauantai 4. joulukuuta 2010

Vinkit Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinoille

Kaupunki on saanut paksun lumipeitteen, joten ensi viikonloppuna (11.12.-12.12.2010) Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinoilla nautitaan takuulla jouluisesta tunnelmasta.

Olen vieraillut joulumarkkinoilla tavallisen kaupunkilaisen roolissa useampana vuonna, ja tässä vinkkini täydelliseen visiittiin joulumarkkinoilla:

Saavu markkinoille hyvissä ajoin. Tammisaaressa eletään eri rytmissä kuin esimerkiksi Helsingissä. Täällä on tapana lähteä kaupungille aikaisin, jopa jo kymmeneltä, ja vilkkainta on puolenpäivän tietämillä. Jos haluat erityistunnelmoida pimeässä, jolloin markkinakojut ovat toki kauniisti valaistuja, on syytä tulla lauantaina. Nimittäin jos odottaa sunnuntai-iltapäivän pimeää, saa todistaa, miten markkinakojuja puretaan.

Jos tulet autolla Tammisaareen Karjaan suunnalta, käänny kaupunkiin vasta toisesta liittymästä. Aja siis Dragsvikin varuskunnan ohi ja käänny vasta Sea Front -hotellin risteyksestä. Näin päädyt luontevasti kaupunginosaan, josta löydät parkkipaikan helpoiten.

Pikkupurtavan maistuessa tai pakkasen nipistellessä sormia suuntana on tietysti kahvila. Ykkösvalinta on torin vierustan Carl De Mumma, joka tarjoilee oman kokemukseni mukaan kaupungin parasta baakkelsia. Ongelma on vain se, että paikka on pieni, ja pullistelee kansaa jo normilauantaina.

Siksi on hyvä olla myös varasuunnitelma. Wi-box-kahvila löytyy kävelykatua halkovalta Pitkäkadulta, isohko Matilda-kahvila taasen K-kauppa Matildasta ja Cafe Gamla Stan tietysti Vanhasta kaupungista. Gamla Stan -kahvilaan päätyy, kun lähtee kulkemaan torilta Pentikin ja apteekin välistä katua kohti kirkkoa ja kääntyy vasemmalle, kun eteen osuu kahvilaa mainostava katukyltti.

Ehdottomasti poikkeamisen arvoinen paikka on myös Cafe Ada, sekin kävelymatkan päässä torilta. Vierasvenesatamaa vastapäätä, kivenheiton päässä Kaupunginhotellista sijaitseva Ada on myös mainio lounas- tai illallispaikka.

Näin pieneksi paikaksi Tammisaari tarjoaa yllättävän paljon sisustuskauppoja. Poikkea ainakin seuraavissa liikkeissä: Popana, Pentik ja Kompaniet (torilla) ja Nyter ja Ida & Boo (kävelykadulla). Muotifriikin poikkeamispaikka on kävelykadun Bimbo ja herkkusuun Socolata, sekin kävelykadulla.

Mitä ilman Tammisaaresta ei voi lähteä kotimatkalle? Lyhyesti, mukaan otetaan ainakin muistot kävelylenkistä Vanhan kaupungin hiljaisilla kaduilla ja Backersin mallaslimppu, joka on joulupöydän leipäkunkku.

Löydät lisää juttuja Tammisaaresta joulun aikaan tunnisteella "joulu".

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä ohjeista joulumarkkinoille! Blogistasi löytyy kaikki mitä täytyy tietää. Raaseporin omalla tapahtumasivulla joulumarkkinoiden päivämäärät ovat väärin, eikä näin hyviä vinkkejä ollenkaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi, hienoa, jos vinkeistäni on ollut iloa sinulle.Tervetuloa Tammisaareen!

    VastaaPoista