sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Luumupuu, kaksi askelta karhunvatukkapensaasta

Nämä ovat niin hyviä. Erityisen herkullisia ne ovat napsittuna suoraan puusta, mutta hyviä ne ovat myös vaikkapa kaurahiutale-pähkinäseoksen seurassa.

Luumuhyve
Luumut, joista on poistettu kivet, laitetaan uunin kestävään vuokaan. Luumujen päälle ripsotellaan sokeria kirpeyttä taittamaan. Luumut peitellään muruseoksella, joka syntyy näin: Noin 50 grammaan sulatettua margariinia sekoitetaan fariinisokeria, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita ja pähkinöitä oman maun mukaan. Lisäksi mukaan ripaus vaniljasokeria ja kanelia. Raaka-aineiden suhde on kohdallaan, kun tuloksena on isompia ja pienempiä murumöykkyjä. Puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa, ja luumuhyve on valmis kylpemään vaniljakastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti