sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Yksi sunnuntaikahvila, kiitos!

Syksyiset sunnuntait ovat kuin luotuja kahvilassa istuskeluun. Kesäkauden päätös tietää kuitenkin hiljaista aikaa Tammisaaren ravintola- ja kahvilatarjontaan, ja valinnanvaihtoehdot ovat minimissä.

Niin kauan kuin terassilla tarkenee istuskella, on kahvihampaan kolottaessa suuntana Pohjoisen rantakadun Café Ada, joka onkin yksi suosikeistani. Mutta kun taivaalta alkaa vihmoa vettä, olen neuvoton. Ada on nimestään huolimatta enemmän ravintola kuin kahvila, enkä oikein koe luontevaksi lueskella lehteä ja hörppiä kahvia, kun viereisessä pöydässä joku nauttii hienoa sunnuntailounasta.

Ja tämä minun vakava kahvilanpuuteongelmani senkus pahenee talvella. Ainakin viime talvena helmikuun tietämissä Tammisaaren keskustassa ei ollut yhtään kahvilaa, joka olisi ollut auki sunnuntaina. Mitä haaskuuta olivatkaan ne hienot sunnuntai-iltapäivät, jolloin saattoi paistatella auringossa jäällä, muttei voinut sulattaa kohmeisiä sormiaan kahvikupilla ja kuumalla korvapuustilla!
Annan nyt vinkin jollekin, joka osaa leipoa korvapuusteja ja keittää kahvia (itse osaan vain jälkimmäisen). En ole ainoa, joka sunnuntaikävelyn jälkeen kaipaa kipeästi kahvilaa, johon poiketa. Talviseen Tammisaareen tarvitaan vaikkapa vain sellainen pop up -kahvila, joka palvelisi keskustassa rannan läheisyydessä. Reseptiin kuuluisivat tuore kahvi, tuore pulla ja iloinen, mutkaton meininki.
ada.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti